Działamy!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
W tym wątku będę wrzucał wszelkie pomysły dotyczące integracji w grupach oraz wspomniane na spotkaniu gadżety.
Jest to wątek testowy żeby wszystko ogarnąć jak co działa
Wiadomość dodana po 41 min 09 s:
QUIZ
Na spotkaniu wspomniałem o tym i na szczęście znalazłem
Rozwiń zdjęcie
Zasada działania jest prosta. Po założeniu konta robimy własny quiz. Zapisujemy go i cały czas mamy na swoim koncie.
Kiedy tylko chcemy odpalamy nasz quiz po czym generuje nam się "Kod gry". To jest fajne, że osoby biorące udział w takim
quizie nie muszą tworzyć konta. Wchodzą na stronę quizizz.com wpisują kod gry i działamy.
Zdjęcie 1,3,4 to zrzuty ekranu w telefonie czyli po stronie osoby biorącej udział w quizie.
Zdjęcie 2 to osoba, która uruchomiła quiz. Ma podgląd do tego ile osób dołączyło do gry.
Myślę, że fajne by to było np po wszystkich prelekcjach. Wcześniej przygotować quiz z pytaniami dotyczącymi spotkania i sprawdzić
kto zapamiętał najwięcej z tego wszystkiego. Dla trzech pierwszych miejsc jakieś symboliczne nagrody.
Co wy na to?
Wiadomość dodana po 57 min 37 s:
GADŻETY
Najpierw zacznę od Catch Box'a. Naprawdę super sprawa, ale znalazłem je tylko na zagranicznych sklepach np tutaj https://eu.catchbox.com/ jednak widzicie cenę..
Piłeczki antystresowe z własnym logo o których mówiłem. Jest pełno stron z takimi rzeczami kwestia tylko ceny.
Dwie strony
https://taniegadzety.pl/inne-gadzety/23 … esowa.html
http://pracowniadruku.pl/79-pileczki-an … gLeQvD_BwE
Są tam nie tylko piłeczki antystresowe, ale breloczki i inne fajne rzeczy. lepiej rozglądnąć się u jednej osoby wtedy można negocjować jakąś niższą cenę.
Napiszcie co o tym myślicie
@quiz - super pomysł i fajne narzędzie myślę, że w ciekawy sposób pomoże się wyróżnić i zaangażować uczestników, których można potem potraktować piłeczką. Co do innych gadżetów jestem sceptyczny - to nie chodzi o marketing gratisem tylko ciekawą akcją - jak rzut piłką dla osoby która wygrała
Forum bardzo fajna rzecz ::D dużo lepiej się na tym pracuje niż na google docs
Jeśli chodzi o gadżety to można rozglądnąć się za dłoguopisami i notesikami z naszą nazwą
Piłeczki są spoko przy czym samo rzucenie i złapanie nie motywuje tak jak złapanie i możność zostawienia sobie tej piłeczki może na początek zamiast piłeczek będziemy rzucać jakimiś cukierkami
odpowiedziałeś dorbze a zjedz sobie cukierka
Dawid nazwij się jakoś współcześnie ;p piłka rzut ale i zostaje dla tego co odpowiedział. Cukierki też ciekawie - opcja niskobudżetowa ;p
Co do forum - mam obawy czy każdy zaglądnie w każdy zakamarek.....
Co do forum - mam obawy czy każdy zaglądnie w każdy zakamarek.....
Ja tam wszystko czytam Fajnie jest też oznaczone gdzie w jakim forum i jakim wątku jest coś nowego dopisane - ciemny kwadracik przy nazwie.
Co do integracji proponuję jedną fajną grę - słówka. Gry planszowe ciężko będzie znaleźć a to mogę np fajnie wydrukować. O co chodzi? Przy jednym stole dzielimy się na dwie grupy tak, aby każdy miał obok siebie przeciwnika. Jedna osoba bierze kartkę, a przeciwnik sprawdza czy osoba nie używa słów "zakazanych". Na kartce mamy jedno słowo np Gladiator oraz słowa zakazane - walczyć, Rzym, koloseum, lew, kciuk. Zadaniem osoby jest wytłumaczenie swojej drużynie o jakie słowo nam chodzi nie używając słów zakazanych. Jeśli słowo zakazane zostanie użyte przez naszą drużynę to możemy już je używać. Gra jest naprawdę fajna jest dużo śmiechu przy tym jak grałem ze znajomymi. Jest kontakt wzrokowy z osobami z naszej drużyny no i ta integracja. Można użyć słów typowo związanych z Eventem. Przy najbliższym spotkaniu możemy spróbować w to zagrać i zobaczycie, że warto to spróbować po prelekcjach na rozluźnienie atmosfery o zapoznanie się z innymi.
Jak zobaczycie o co chodzi to będziemy mogli rozpocząć wszyscy tę grę przy każdym stole, zademonstrować o co chodzi itd.
Ciekawy pomysł nie słyszałem o tym. Można by do tego użyć tematów ze spotkania czy powiązanych z biznesem itp. Chętnie to przetestuje na naszym kolejnym spotkaniu
Ta gra nazywa się Taboo. Wydaje mi się, że mam gdzieś wersję angielską z terminami biznesowymi. Jedyną moją obawą jest brak zainteresowania ze strony uczestników. Na dobrą sprawę nie wiemy nawet jaka będzie grupa wiekowa itp. Pomysł fajny, ale może na dalsze spotkania gdy zobaczymy, że jest w narodzie chęć?
Strony: 1